Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap binnen organisaties gaat over het motiveren, stimuleren, beïnvloeden en ontwikkelen van anderen. De ander laten groeien is essentieel voor het op lange termijn behalen van organisatie-doelen. Want als een teamlid groeit, groeit automatisch het team. En als het team groeit bereikt de organisatie makkelijker haar doelstellingen. Kortom, goed leiderschap is essentieel voor succesvolle organisaties!

Als leider stuur jij de boot over de zee richting de bestemming. Samen met jouw bemanning maak je deze reis. Als het je voor de wind gaat dan is er ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. Jij en jouw team zijn succesvol.

Maar echte leiders weten ook dat het niet altijd voor de wind gaat. Het gaat niet altijd zoals jij zou willen. Dat er ook wel eens omstandigheden zijn die het leiding geven aan een team lastig maken. Wat nou als er wind tegen is? Of het getij zit tegen? Of de navigatie valt uit en je weet het even niet meer? Wat als de bemanning meer wil leren dan jij weet of kan? Of er is ontzettend veel concurrentie? En wat als je ziet dat er meer uit jou zelf en het team te halen valt, maar het jou simpelweg nog niet lukt? Er zijn tal van omstandigheden, waardoor je als leider vast kan lopen. Wat doe je dan? Blijf je dan misschien hetzelfde doen als je deed? En weet hierin ben je niet uniek, je staat niet alleen. Sterker nog, jong of oud, startend tot zeer ervaren, elke leider komt dit tegen.

De vraag, op het moment dat je vastloopt, is, wat doe jij dan als leider? Wat is jouw antwoord? Dit vraagt zelfkennis! Je gaat het pas zien als je het door hebt! Leiderschapsontwikkeling zien wij bij Bureau14 dan ook als een onmisbare schakel voor succes. Je kunt ons zien als de vuurtoren in de nacht. Ons licht maakt plekken zichtbaar die jij nog niet zag of kon zien. En vanuit dat inzicht kun jij jezelf weer richting geven. Op weg naar jouw doel. 

Als leider ben jij het instrument. Dus reden genoeg om dat instrument en dus jezelf, goed te leren kennen. Hoe ziet het eruit, hoe klinkt het en hoe bespeel je het instrument zo dat het in alle situaties goed klinkt. Daarom nemen wij in onze leiderschapstrainingen altijd de persoonlijke ontwikkeling van jou als leider mee. 

Waarom? Bureau14 gelooft niet alleen in de quick fix, maar wil ook zorgen voor een blijvende oplossing. De combinatie van het leren van vaardigheden in combinatie met persoonlijke ontwikkeling zorgt voor die blijvende verandering én oplossing. Dus ben jij als leider bereid om naar jezelf te kijken en daarmee jezelf te ontwikkelen? Dan ben je bij Bureau14 aan het juiste adres! 

Contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

M: 06-51434578
marc@bureau14.nl

Wij bieden de volgende programma’s aan:

  • Leiding geven vanuit eigen essentie
  • Coachend leiding geven
  • Leiding geven aan verandering
  • Leiding geven op afstand
  • Leiding geven vanuit eigen kracht
  • Leiderschapsbijeenkomsten tussen verschillende bedrijven

Nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We bespreken graag jouw situatie en kijken naar de mogelijkheden.